previous next
previous
next
play

Olve Løseth

Født 5. januar 1981

Utdannelse ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark 2003-2007, Romerike folkehøgskole

Skuespiller fra Trondheim som fikk sin debut her på Trøndelag Teater som Alf i Jul i Prøysenland i 2008.

Tidligere har han spilt Falck i Teater Ibsens oppsetning av Kjærlighetens komedie og rollen som Marius Folstad i Skottet i Buvika – friluftsteater i Skaun. Har tidligere erfaring fra NRK (Per Sivle), Rogaland Teater, Centralteatret (Knivskarpe polaroider) og Innspæll (DøTid).

I 2010 spilte Olve i musikalen Spring Awakening, hvor han bl.a var understudy i rollen som Melchior. Senere var han å se i Romeo og JulieFuglane og i Dickens’ Et juleeventyr. Etter en periode på Rogaland Teater kom han tilbake til oss som Jegeren i Elfriede Jelineks Prinsessedrama, og roller i Bør Børson jr., Peer Gynt, Adrian Posepilt, Puppan te pappa og Nøtteknekkeren – som han også var medansvarlig for manus på.

De siste sesongene har Olve medvirket i Armod og edelt sinnVår!, Karlsson på taket og i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical – som han også har vært med å skrevet manus på. Han gestaltet Prins Johan i musikalkomedien Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen som han sammen med Mads Bones skrev manuset til. I høst ventet en rolle i en ny komedie – Michael Frayns Panikk i kulissene i tillegg til at han medvirket i Vildanden.

Løseth blir denne våren å se i to hovedsceneproduksjoner, Ubu og Spelemann på taket.

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.