Spilles på Hovedscenen
Vises fra 4. april
Priser
- Ordinær
430,-
- Honnør
370,-
- Barn /
student260,-
- Grupper
Over 10400,-
- Teaterkort
Ung- medlem130,-
BILLETTER
Oversatt av Torstein Bugge Høverstad
«Begjær har alltid vært en drivkraft i oss mennesker. Det har fylt oss med et lystbetont pågangsmot til å utforske, erobre og elske. Samtidig har begjæret en mørk og mektig side som kan ta oss bort fra alt vi holder høyt, også den vi elsker. Kan vi bli bedre rustet til å håndtere begjæret vårt ved å hente det frem i lyset og erkjenne dets eksistens? Er det mulig å eie sitt begjær?”
– Sissel Gran, Størst av alt er begjæret.
En sporvogn til begjær er en ikonisk, moderne og tidløs klassiker som skildrer de mest intense følelsene på spektret, som sjalusi, kjærlighet, lengsel, hat – og ikke minst begjæret. Fortellingen begynner med at Blanche DuBois plutselig dukker opp hos sin søster Stella, med nervene utenpå kroppen og kofferten full av elegante antrekk. Selv om hun er forferdet over nabolaget, leveforholdene og hennes søsters rå arbeiderklassemann, Stanley, velger hun å bli. Blanches innfløkte nærvær i Stella og Stanleys liv har dramatiske følger for dem alle tre, og truer med å styrte det skjøre korthuset de kaller et hjem i grus.
«Jeg er Blanche DuBois» sa Tennessee Williams ved flere anledninger. Selv om dramatikken hans ikke er selvbiografisk, gjenspeiler den ofte hans egen psykologiske uro. Williams bar med seg farens alkoholisme og morens angst og depresjon. I teaterstykkene sine utforsker han det mørke, skitne og perverse, – alltid med en underliggende lengsel etter renhet og uskyld. I tillegg til verk som Glassmenasjeriet og Katt på hett blikktak sikret En sporvogn til begjær Tennessee Williams enorm internasjonal suksess. Det er Kjersti Haugen som iscenesetter klassikeren for Trøndelag Teater. Haugen er en erfaren regissør, som gjennom dramatiseringer av verk som Et dukkehjem og Hedda Gabler, har vist en sterk evne til å skape tydelige og komplekse menneskeportretter. De siste forestillingene hun hadde regi på hos oss er kritikerroste Der det finst fuglar og Så som i himmelen.Det benyttes scenerøyk i forestillingen.