Nyhetsarkiv

Før- og ettersnakk (6. februar)

Mange muligheter til å få med seg mer enn teaterforestillingen i tiden framover.

Vi anbefaler publikum å benytte seg av tilbudet med før- og ettersnakk på forestillingene Ubu og Sluttspill.

Førsnakk Ubu
Vi inviterer til ulike førsnakk. Det er gratis og vi byr på kaffe, ingen påmelding. Ønsker du å se forestillingen samme kveld starter den kl 19.30, og billetter kjøpes på vanlig måte.

 • Førsnakk om fransk litteraturhistorie ved Trude Kolderup
  Onsdag 7. februar kl 18.15 vil Trude Kolderup, førsteamanuensis på institutt for språk og litteratur ved NTNU, holde et foredrag om fransk litteraturhistorie og Alfred Jarry sin plass der. Hun vil også snakke om Jarrys opprør mot klassisismen.
 • Førsnakk om Ubu med teatersjef Kristian Seltun
  Følgende datoer vil teatersjef Kristian Seltun holde en introduksjon til forestillingen Ubu. Han vil fortelle om Alfred Jarry sine tekster og om teatrets arbeid med forestillingen.
  Tirsdag 6. februar kl 18.30
  Torsdag 8. februar kl 18.30
  Mandag 12. februar kl 18.30
  Tirsdag 13. februar kl 18.30
  Onsdag 14. februar kl 18.30

Ettersnakk Sluttspill
Torsdag 8. februar kan du møte skuespillerne Trond Peter Stamsø Munch, Jon Lockert Rohde, Hallbjørn Rønning og Wenche Strømdahl på scenekanten etter Sluttspill-forestillingen. De vil fortelle om sitt arbeid med forestillingen og det er anledning til å stille spørsmål.

Sluttspill starter kl. 20.00.

Les mer

Siste spilleuke for Uår av Terje Vigen (1. februar)

Spilles tre siste ganger på torsdag, fredag og lørdag.

Lisa Lie /PONR har laget en flott forestilling som er en slags parafrase over Ibsens dikt om Terje Vigen.  Lisa Lie er kjent for å skape selvstendige universer, med helt egne spilleregler. Referansene til det virkelige liv, eventyr og den klassiske kulturarven sammenblandes med en særlig ekspressiv form og en god dose humor.

Velkommen til Studioscenen!

Etter spilleperioden her på teatret pakker vi ned forestillingen og sender den til Nordland Teater der den skal vises under Vinterlysfestivalen og på turné i Nordland.

Les mer

Strålende aften for Trøndelag Teater under Ut-Awards i går (31. januar)

Hele tre priser til Trøndelag Teater under Adresseavisens årlige kultur- og utelivspris.

Spesielt hyggelig var det for parhestene Olve Løseth og Mads Bones. Olve Løseth ble hedret med prisen «Årets trønderske skuespiller» for sine mange roller i løpet av 2017. Mads Bones fikk den prestisjefylte tittelen «Årets kulturpersonlighet». Sammen hadde disse to konsept og manus på storsuksessen Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen som ble belønnet med «Årets trønderske forestilling». Teatersjef Kristian Seltun mottok den sistnevnte prisen sammen med kunstnerisk stab og deler av ensemblet.

Som om ikke det var nok. RØST teaterbistro ble kåret til årets trønderske restaurant.

Vi gratulerer alle prisvinnere!

Du kan lese mer om vinnerne på adressa.no.

Les mer

Tre Førsnakk før Ubu-forestillingene (25. januar)

Gratis påfyll både av det ene og det andre!

Førsnakk
Vi inviterer til tre ulike førsnakk på på Studioscenen. Det er gratis og vi byr på kaffe, ingen påmelding. Ønsker du å se forestillingen samme kveld starter den kl 19.30, og billetter kjøpes på vanlig måte.

Tirsdag 30. januar kl 18.30 vil teatersjef Kristian Seltun holde en introduksjon til forestillingen Ubu. Han vil fortelle om Alfred Jarry sine tekster og om teatrets arbeid med forestillingen.

Torsdag 1. februar kl 18.30 vil dramaturg Elisabeth Egseth Hansen holde en introduksjon til forestillingen Ubu. Hun vil fortelle om Alfred Jarry sine tekster og om teatrets arbeid med forestillingen.

Onsdag 7. februar kl 18.15 vil Trude Kolderup, førsteamanuensis på institutt for språk og litteratur ved NTNU, holde et foredrag om fransk litteraturhistorie og Alfred Jarry sin plass der. Hun vil også snakke om Jarrys opprør mot klassisismen.

Velkommen!

Les mer

Ubu – spektakulær happening (23. januar)

Forestillingen Ubu er noe helt for seg selv. Etter premieren gir pressen mye skryt til regissør, skuespillere og korps (!).

– Korps og pølser, krig og bæsj – det mangler ikke på ytterligheter i denne spektakulære happeningen på Trøndelag Teater
– I en del situasjoner makter forestillingen på en stillfaren, stilistisk og mektig måte å understreke hvor skjør verden er, hvor fort makt kan skape helvete for de mange, men også hvor fort de mange kan underkaste seg en maktsyk person
– De stiliserte scenene fra krigerske felttog er fascinerende og formidler et alvor uten å ty til påklistret voldsomheter
Borghild Maaland
VG

– Det starter spinnvilt og ender i melankolsk mørke. Det er grunnleggende plumpt og uforståelig høyttravende, full galopp og drøvtygging. Det er virkelig moro, temmelig trist
– Karl-Vidar Lende gjør en kraftprestasjon som kong Ubu. Å bli angrepet av bæsj er bare innledningen på hans prøvelser
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Det er blitt ein skikkeleg happening av ei framsyning
– Vi følgjer dei mange innfalla, humrar og ler, gler oss over særs dyktige skodespelarar med ein energisk og infam Karl-Vidar Lende i spissen, let oss imponere over improvisasjonskunsten deira
Amund Grimstad
Klassekampen

– Janežičs kong Ubu tar av på Trøndelag Teater i en oppsetning dominert av visuelle perler og vellykket teatersirkus
– Forestillingen er tidvis poetisk og dyster, men ofte veldig morsom
– Trøndelag Teater har latt Janežič disponere et ensemble med flotte skuespillere. Stine Fevik er imponerende i rollen som mor Ubu. Hun er utilnærmelig dronning, diva, utro hustru og heks på en gang
– Karl-Ivar Lende har skapt en fantastisk og mangesidig Ubu
Finn Wilhelm Mathiesen
Norsk Shakespearetidskrift

Les mer
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.