Nyhetsarkiv

Vi søker deltagere til forestillingen Ubu (8. desember)

Har du lyst til å stå på scenen og medvirke i en hovedsceneoppsetning? Nå er sjansen her!

I forbindelse med forestillingen Ubu basert på tekster av Alfred Jarry inviterer Trøndelag Teater Trondheims lokalbefolkning til å være med på scenen, i Ubus parade. Vi søker etter ulike grupper og enkeltpersoner som ønsker å fronte en sak, synliggjøre et engasjement, opptre akrobatisk, trylle eller fremføre triks av ymse slag. Altså alt mellom himmel og jord – til ære for Ubu.

Deltakelsen vil innebære å ta del i en parade, lik folketoget på 17. mai. Denne vil foregå under forestilling på Hovedscenen. Det vil ikke være behov for øving, men deltakerne oppfordres til å markere sine særegenheter gjennom uniformer/kostymer, plakater effekter/ rekvisitter eller lignende.

Ubu har premiere på Hovedscenen 19. januar 2018, og vi ønsker deltakere i perioden 15. januar til 24. februar 2018.

Ubu markerer en revolusjon i dramahistorien, og er en forløper til både surrealismen og absurdismen. Når teamet bak suksessen Doppler skal gi seg i kast med blant annet Jarrys vanvittige tekster om Ubu kan man forvente et sirkus og en rebelsk teaterlek av de sjeldne!

Påmelding: https://1drv.ms/w/s!As69O_kss8SedFcBU0GR4gmK6GU

Les mer om forestillingen Ubu her: http://trondelag-teater.no/forestillinger/ubu/

Les mer

Siste spilleuke for Søndagsskolen (6. desember)

Forestillingen spilles siste gang på lørdag.

Alle som har lyst å raskt oppdatere seg på Bibelens historier før julehøytiden oppfordres til å møte på Gamle Scene denne uken. Vi spiller de siste fire forestillingene av Tyra Tønnessens Søndagsskolen onsdag – lørdag denne uka.

Velkommen til en flott og tankevekkende forestilling som vi er veldig stolte av her på Trøndelag Teater.

Billetter kjøper du her.

Les mer

«Kunsten smal, kunsten bred» (30. november)

En samtale om formidling av kunst i Kunsthallen 6. desember klokken 19:00

Kunsten kan være utilgjengelig, smal, introvert og uforståelig. Men den kan også være umiddelbar, appellerende, reflekterende, politisk og utfordrende. Kunstens språk kan være en måte å formidle kunst på, men språket kan også være det som ønskes formidlet. Hvordan vi som betraktere, lesere eller lyttere skal orientere oss i kunstens landskap, er ikke alltid lett å vite. Hva kan man formidle med kunst, og hvordan formidler man kunsten som formidles?

Kunsthall Trondheim, Litteraturhuset i Trondheim og Trøndelag Teater inviterer til en samtale om kunstformidling.

Panelet består av:

Lisa Lie, dramatiker, forfatter og aktuell på Trøndelag Teater med forestillingen Uår av Terje Vigen.

Maja Nilsen, scenograf og kostymeansvarlig på samme forestilling med bakgrunn som billedkunstner.

Carl Martin Faurby, kurator ved Kunsthall Trondheim.

Samtalen ledes av Trond Åm, daglig leder ved Litteraturhuset i Trondheim.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Les mer

Trøndelag Teater søker Trøndelags mest sporty musikkorps! (29. november)

I forbindelse med oppsetningen Ubu basert på Alfred Jarrys tekster er det duket for et sirkus og en rebelsk teaterlek av de sjeldne.
Når teamet bak suksessen Doppler skal gi seg i kast med Alfred Jarrys vanvittige drama om tyrannen Ubu inviteres Trondheims lokalbefolkning velkommen inn i manesjen. Vi søker nå etter ulike musikkorps for deltakelse i prosjektet!
Dette er en unik mulighet til å ta del i en særdeles spennende produksjon, der korpsene selv kan få påvirke både innhold og antall opptredener. Korpsene vil bli bedt om å forberede et par stykker fra eget repertoar, og vil bli tilsendt noter til 1-2 stykker som må forberedes på egenhånd. Korpsene vil fremføre stykkene under forestillingen, gjerne i korpsets egne uniformer. Vi søker etter korps på alle nivåer, i perioden 15. januar 2018 – 24. februar 2018 – til sammen 33 forestillinger (inkludert prøveforestillinger). Det er i utgangspunktet ingen begrensning på hvor mange forestillinger hvert korps kan delta, men vi ønsker at hvert korps deltar minst 2-3 kvelder. For deltakelsen vil korpsene få et bidrag til reisekassen.
For nærmere informasjon og for å melde ditt korps interesse, ta kontakt på kjersti.gulliksrud@trondelag-teater.no
Les mer

Siste spilleuke for Vildanden (27. november)

Vår versjon av Ibsens klassiker spilles fire ganger denne uka - så er det slutt!

Litt vemodig er det alltid når en spilleperiode er over, og ekstra vemodig er det denne gangen fordi det er siste gang Andreas Stoltenberg Granerud står på Hovedscenen før han forlater Trøndelag for denne gangen. Han spiller Hjalmar Ekdal – med den etterhvert så berømte livsløgnen.

Vi har ennå noen ledige plasser, så ta kontakt med vår billettluke eller kjøp bilettene direkte her på nettsidene.

Les mer
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.