Teatergata

Spennende gjestespill, konserter og småforestillinger i Teatergata - teatrets foajé

Spilles i Teatergata

Vises fra 5. april

Priser

    Velkommen til vårens opplevelser i Teatergata


    Visste du at Trøndelag Teater har en ny scene? I Teatergata arrangerer vi teaterkonserter, eventyrstund, foredrag, førsnakk og ettersnakk. Blant annet. Caféen er åpen en time før arrangementene. 


    To operaveteraner møtes

    Tid: Lørdag 5. april kl. 14
    Sted: Teatergata
    Billetter: kr 150,-

    Operakafé med Wik, Bjørkøy og Bø

    Kjente og ukjente arier og duetter fra opera, operette og klassisk musikal.
    Komponister: Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Edvard Fiflet Bræin, Paul Okkenhaug,
    Johann Strauss, Emmeric Kalman og Mitch Leigh.

    Utøvere:
    Roar Wik – BassBaryton
    Kåre Bjørkøy – Tenor
    Else Bø – Klaver

    Roar Wik har gjort ca 35 større og mindre operaroller ved større operascener i Tyskland, Denver, USA, Stockholmsoperan, Gøteborgsoperan, Den Norske Opera, Festspillene i Bergen, Trondheim Symfoniorkester. Han har spilt inn CD og gjort musikkopptak med Sveriges Radio og NRK. I tillegg har han vært solist med de fleste symfoniorkestrene i Norge. Han har virket som lektor ved musikklinjen, Heimdal videregående skole i en årrekke.

    Kåre Bjørkøy har en lang og omfattende karriere som opera-og konsertsanger i inn-og
    utland, særlig som solist i større operaroller ved den Norske Opera, Stockholmsoperan og Det Kongelige Teater i København. Han har regelmessig vært solist med de fleste skandinaviske symfoniorkestrene, og ved norske festspill. Han har spilt inn norsk musikk med Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, og dansk musikk med Sjællands Symfoniorkester. Han har gitt mange egne liederkonserter i Sverige, Danmark, England og Norge. Professor i klassisk sang og stemmefysiologi ved NTNU i en årrekke.

    Else Bø er bosatt i Trondheim, frilance musiker og universitetslektor i musikk ved NTNU. I 1996 stiftet hun Alpaca Ensemble sammen Sigrid Stang og Marianne Baudouin Lie. De har urframført utallige bestillingsverk og gitt ut ti album. I 2020 ble ensemblet tildelt prisen «Årets Utøver» av Norsk Komponistforening. I 2021 ble albumet «Rhenquist & Lindquist» nominert til Spellemannsprisen. Else spiller også i SiTron (Sinfonietta Trondheim, og hun har vært med å arrangere Stangvikfestivalen i Surnadal.


    Tor Einar Bekken – Releasekonsert

    Tid: 26. april kl. 14.00
    Sted: Teatergata
    Varighet: ca. 50 minutter
    Billetter: kr 150,- 

    Pianovirtuosen Tor Einar Bekken slipper nytt soloalbum med konsert i Teatergata. Hans nye plate tar utgangspunkt i tradisjonsmusikk fra Finnskogen og Bekkens skogfinske aner. 

    SOIKKAINENSANGER  

    Far min, som gikk bort i 2024 i en alder av 92 år, var født og oppvokst på Varaldskogen i Kongsvinger. Han var etterkommer av finske innvandrere som kom til området på 1600-tallet. Navn som Nikarainen, Valkoinen og Nevuoinen går igjen på begge sider av slekta hans, men navnet Soikkainen var med helt fram til oldemora mi, før det det ble borte da hun gifta seg. Hele livet har jeg visst om denne delen av min egen identitet; far min var stolt av den og fortalte om den til bror min og meg fra vi var bittesmå. Jeg har vært på Finnskogen hele mitt liv, og i noen år på 2000-tallet bodde familien vår der fast. Den skogfinske identiteten er ofte diffus og uklar, men like fullt en vesentlig del av hvem jeg er i voksen alder. Å kjenne fortellinga om min egen slekt gir ro og trygghet, og kanskje en form for sjølforståelse både som menneske og kunstner. 

    Nå har jeg forsøkt å kjenne på denne identitetsfølelsen gjennom å bruke musikk fra Finnskogen som grunnlag og utgangspunkt for pianoimprovisasjoner. Jeg er ikke folkemusiker, og har ikke vokst opp i omgivelser der slik musikk var en del av hverdagen. Musikken blir derfor et uttrykk for en nesten bortkommen identitet; en del av et kunstnerisk arbeid for å kjenne på sitt eget historiske opphav i en moderne verden. 
    – Tor Einar Bekken