previous next
previous
next
Video thumbnail
play

Skuggar

av Jon Fosse og De Utvalgte
6.3.13 - 16.3.13 | Gamle Scene

PRISER

Ordinær: 245,-
Honnør: 200,-
Barn/Student: 170,-
Grupper over 10: 245,-

MEDVIRKENDE

Skuespillere: Leo Holtan Bøckman, Iben Ossavy Kolbenstvedt, Fabian Sæthre, Synne Flikke, Ronja Maria Rodrigues og Lois Mathias Williams. Aktører på scenen: Eva Bøe Moen, Hans Wedvik, Kari Vik Knutsen og Stein Davidsen

av Jon Fosse og De Utvalgte

Trønderpublikummet har lenge ønsket seg en Jon Fosse-forestilling. Forståelig nok. Fosse er en av vår tids viktigste norske forfattere. Tekstene hans er oversatt til over 40 språk, og skuespillene er satt opp over tusen ganger over hele verden. Hvordan presentere en forestilling som kan tilføre rekken av iscenesettelser noe nytt?

Svaret fant vi hos gruppen De Utvalgte og deres utsøkte tolkning av Jon Fosses Skuggar. Her utvides Jon Fosses sceniske univers og teksten fremstår med en ny tilstedeværelse og klarhet. Den sterke videoscenografien utdyper de sceniske situasjonene og gir en spesiell poetisk dimensjon. Dette er tankevekkende og annerledes teater.

I De Utvalgtes tolkning fremføres teksten av barn. Barna er ikke fysisk tilstede på scenen, men de er der likevel, via levende og talende bilder projisert på eggformede kokonger. De typiske Fosse-gjentakelsene skaper en rytme, men fordi det er barn som gir uttrykk for hverdagsklisjeen oppstår også en ny humoristisk dimensjon. Barna snakker som voksne, men med styrken og sårheten som bare finnes i en klar barnestemme. De stiller eksistensielle spørsmål og undres over hvem vi er og hvordan vi setter spor i hverandres liv. Det er vemod, men også en letthet i situasjonene – og i dette spennet berører forestillingen både barnet, den voksne og den gamle i oss.

De Utvalgte er en fri scenisk gruppe stiftet i 1993. De har høstet flere priser og stor oppmerksomhet for sine arbeider, deriblant for sin egenartede videoscenografi.

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd

VARIGHET

ANSVARLIGE

Regi Kari Holtan
Tekstinstruksjon Kari Holtan og Jørgen Langhelle
Foto og videodesigner Boya Bøckman
Masker Carle Lange
Produsent og dramaturg Anne Holtan
Medvirkende konseptutvikler Torbjørn Davidsen
Musikkprodusent John Birger Wormdahl
Musikk 3 Øre – Torbjørn Davidsen, John Birger Wormdahl, Kari Holtan
Lys Jean Vincent Kerebel

 

Co-produsert av Black Box Teater og BIT Teatergarasjen

Medvirkende

Skuespillere: Leo Holtan Bøckman, Iben Ossavy Kolbenstvedt, Fabian Sæthre, Synne Flikke, Ronja Maria Rodrigues og Lois Mathias Williams. Aktører på scenen: Eva Bøe Moen, Hans Wedvik, Kari Vik Knutsen og Stein Davidsen

Hva pressen skriver

– Resultatet er scenisk poesi, eksistensiell undring og en nærmest meditativ kontemplasjon – blandet med en litt henrykket forbløffelse over hvor fint barnas tekstframføring kan fungere. Det blir et tankevekkende, annerledes teater, som fra et annet sted, gitt oss her og nå.
Andreas Wiese
Dagbladet

– Gjennom barneandleta og barnerøystene råker dei ei pur eksistensiell nerve
Elin Høyland
Morgenbladet

– De Utvalgte kobler noe uventet med det forventede. Vi opplever mer og på langt flere nivåer, både intelektuelt og emosjonelt
Inger Margrethe Lunde
Aftenposten

– Det oppstår øyeblikk i denne forestillingen som slår hull gjennom taket
Therese Bjørneboe
Klassekampen

– De Utvalgtes originale og bevisste tolkning er sterk både visuelt og tekstmessig, og ikke minst – den utvider Jon Fosses sceniske univers.
IdaLou Larsen

Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.