previous next

Hal toppseil

En hyllest til Erik Bye
5.11.09 - 14.11.09 | Theatercaféen

MEDVIRKENDE

Ivar Gafseth
Hallbjørn Rønning

Øivind Farmen

For to år siden inntok skuespiller Hallbjørn Rønning & Co en Lørdagscafé med en nostalgisk time om Erik Bye. Publikumstilstrømningen var stor, og mange måtte gå hjem med uforrettet ærend. Hal toppseil – en hyllest til Erik Bye er altså en ønskereprise, og nå ”utvidet” til en hel kabaretforestilling i to akter.

”Høvdingen”, som han kalles, hadde et mangslungent liv – han var sjømann, gikk på bommen og red med indianere på den nordamerikanske prærien. Det er ikke rart at åndskjempen har satt markante spor etter seg. Gjennom drøye femti år som journalist, sanger og dikter har hans radiostemme funnet gehør i de mange norske hjem. Og da fjernsynet kom ble også det hans arena.

Hallbjørn Rønning har fått med seg Øivind Farmen på trekkspill og sammen har de laget denne kabareten, som er basert på Byes sanger og prosatekster. De har også fått hjelp av musikeren Ivar Gafseth, som både banker rusket ut av sitt gamle munnspill og fremstår som spøkelse. Da er det bare å ønske velkommen til forestillingen, hvor skjemt og alvor går hånd i hanske.

VARIGHET

1 time. Spilles uten pause

ANSVARLIGE

Medvirkende
Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.