Velkommen

I år er det 20 år siden vi åpnet det nye teaterhuset på Leüthenhaven. Siden den gang har vi solgt to millioner billetter. Det er mange teateropplevelser bak det tallet. I forestillingsarkivet ligger det for samme periode nesten 200 titler.

Når man blar seg bakover, ser man et teater som vektlegger å ha et folkelig tilbud, men man ser også et teater som har satt mye inn på nyskaping og originalitet. Det er ikke noen motsetning i dette, snarere tvert i mot. Et eksempel er suksessen vi hadde med Doppler i fjor, hvor publikum fikk gjøre seg kjent med en moderne og – til Hovedscenen å være – eksperimentell regiform. Folk er i dag vant med så mange andre uttrykk, at vi her på teatret egentlig kan tillate oss å eksperimentere langt mer enn det vi ofte gjør. Publikum synes at nettopp det er spennende. Et annet eksempel fra arkivet er 24 mislykte nordmenn fra 2003, hvor det ble spilt teater over hele huset og publikum vandret rundt. Det går gjetord om denne forestillingen ennå.

Nå legger vi frem vår program for 2017. Her er det mye å velge i for den som vil fråtse i teater. Det store bordet er selvsagt Hovedscenen, men ta dere en tur innom biscenene også. Det er ofte der det virkelig koker.

kristianseltun

 

 

 

 

 

 

Velkommen i teatret!

Kristian Seltun
teatersjef

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.