previous next
previous
next
play

Gianluca Iumiento

Gianluca Iumiento er italiensk skuespiller, utdannet ved den statlige filmskolen Centro Sperimentale di Cinematografia i Roma.

Han er vært tilsatt som fagansvarlig for skuespillerutdannelsen ed KHiO siden januar 2012, og også fungert som pedagog i skuespillerfag siden da. Han ledet arbeidsgruppen som utformet den nye studieplanen ved skuespillerlinjen i 2012.

Iumiento har siden 2000 arbeidet som både skuespiller og regissør i film og tv og ved en rekke institusjonsteatre. Han debuterte i 2004 i stykket A Language of Their Own av Chay Yew regissert av Pietro Bontempo som hadde europeisk premiere på Teatro Stabile delle Arti Mediovali av Viterbo i Italia. Han har også spilt på den italienske premieren av The Night Shift av Mark Murphy regissert av Marinella Annaclerio ved Tetro Belli i Roma. Han hadde rollen som ”Judd Keith” på urpremieren av The Peoples Temple av Malcolm Mckay, regi av Malcolm Mckay ved Teatro dell’Unione i Viterbo, Italia. Han spilte i rolle som ”Brogi” i filmen Jeg og Napoleon regissert av Paolo Virzí, hvor han spilte sammen med Daniel Auteuil og Monica Bellucci. Han har spilt flere radioteateroppsetninger ved den statlige italiensk radiokanalen ”Radio Rai 3” regissert av Sergio Pierattini. I 2016-2017 spilte han rollen som ”Asle” i urpremieren av Jon Fosses dramatiserte roman Det er Ales ved Piccolo Teatro di Milano og Det Norske Teatret. Han har etablert og kuratert to skuespillerfestivaler; Metodi Festival i Italia og Oslo International Acting Festival i Norge.

Iumiento blir nå for første gang å se på Trøndelag Teater  – i Alfred Jarrys Ubu.

MEDVIRKET I

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.