Søndagsskolen – ny urpremiere på Trøndelag Teater

Lørdag 14. oktober kl 17.00 går sceneteppet opp for Søndagsskolen på Gamle Scene.

Mange kjenner regissør Tyra Tønnessen fra både PåfuglenRock’n Roll Wolf, og Når vi døde våkner. Denne gangen har Tyra Tønnessen tatt for seg Bibelen og sammen med seks barn, tre musikere og fire av teatrets skuespillere skal de ordrett fremføre tekster og handlinger fra både Det gamle og Det nye testamentet. Rammen for det hele er søndagsskolen. Musikalsk leder, Åsmund Flaten, står for arrangeringen av salmevers og sang.

Man trenger ikke å være religiøs eller å ha kjennskap til kristendommen for å se denne forestillingen. Søndagsskolen er et teaterstykke som egner seg for voksne og barn fra 8 års alderen.

Intervjuavtaler og anmelderbilletter meldes til sissel.gronlie@trondelag-teater.no


Søndagsskolen
av Tyra Tønnessen

Regi: Tyra Tønnessen
Scenografi og kostymer: Leiko Fuseya
Lysdesign: Øyvind Wangensteen
Musikalsk leder: Åsmund Flaten
Koreograf: Tor Ivar Hagen

Medvirkende: Ingrid Bergstrøm, Henriette Marø/Nils Johnson, Tor Ivar Hagen og Marianne Meløy.

Medvirkende barn: Johanna Egseth, Anna Flaten-Hoff, Fillip Flaten-Hoff, Astrid Oline Rinnan Green, Erling Johannes Rinnan Green og Ottar Johnson.

Musikere: Åsmund Flaten, Erlend Smalås og Bergmund Waal Skaslien / Lars Marius Hølås

Urpremiere på Gamle Scene lørdag 14. oktober kl 17.00.
Forestillingen varer i ca 2 timer 20 minutter inklusiv pause.

Om stykkets handling: http://trondelag-teater.no/forestillinger/sondagsskolen/
Pressefoto: http://www.trondelag-teater.no/pressefoto/
Fotograf er Marit Anna Evanger (fotografering skjer mandag 091017)

 

Tyra Tønnessen om Søndagsskolen

”Barnetro, barnetro – til Himmelen du er en gylden bro!”

De fleste mennesker i verden velger samme religion som sine foreldre. Selv fikk jeg kristendommen fra en snill og morsom far som drev søndagsskole i Sjetnemarka på 1970-tallet, og på søndagsskolen fikk han ungene i gata til å dramatisere bibelhistorier. For en lengsel salmene fortsatt klarer å vekke etter denne lykkelige oppveksten!

Når barn og voksne nå står sammen på Gamle Scene for å synge salmer og spille  historier fra ”bøkenes bok” – er det forholdet mellom Gud vår far og oss hans barn, som interesserer oss. Hvem er Gud Fader?

I Bibelen er han nådig, tålmodig og trøstende, men også nidkjær, rasende og krigersk.  Noen mener at hver enkelt skaper seg den guden en kjenner igjen sine foreldre i. Den som har hatt varme, forståelsesfulle foreldre tror på nettopp en slik gud, mens den som har hatt autoritære eller uberegnelige foreldre finner dette hos Gud.

Tro er skuespillerens viktigste verktøy – ikke nødvendigvis religiøs tro, men troen på rollen, på situasjonen og på omstendighetene. Vi tror at disse tekstene inneholder lengsler, frykt, håp og menneskelige erfaringer – og humor, absurditeter, musikalitet, kjærlighet, spenning, brutalitet og skjønnhet.

Kristendommen er verdens største religion og bibelhistoriene har formet vår kultur i mange tusen år. Fortsatt er de fleste i Norge medlem i et kristent kirkesamfunn – men vet vi egentlig hva som står i vår hellige skrift? Her kommer sjansen til å sitte igjen noen timer ekstra på søndagsskolen!

All tekst i forestillingen er hentet fra Bibelen og salmeboka.

 

Pressekontakt:
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Telefon 73 80 51 31
Mobil 41 47 37 57

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.