previous next
previous
next
play

Trondheim Voices: Ekkokammer 2.0

av Maja S. K. Ratkje
8.2.18 - 10.2.18 | Studioscenen

PRISER

Ordinær: 250,-
Honnør: 250,-
Barn/Student: 150,-
Grupper over 10: 250,-

MEDVIRKENDE

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Sissel Vera Pettersen, Mia Marlen Berg, Heidi Skjerve, Ingrid Lode, Torunn Sævik, Siri Gjære, Kari Eskild Havenstrøm og Anita Kaasbøll

Ekkokammer 2.0 er en miks av konsert, underholdende forestilling og eksperimenterende biografisk fortelling basert på intervjuer Ratkje har gjort med sangere i Trondheim Voices. Resultatet er aktuelt, henrivende og gripende. 

Stemmen er i en særklasse som instrument, uløselig knyttet til kroppen. En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt eller kjedelig blir det aldri. Stemmens musikk går rett i sjela. Maja S. K. Ratkje stiller spørsmål til det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den.

Trondheim Voices består av noen av Norges mest profilerte vokalister, og har gjennom de siste ti år satt nye standarder for hva et vokalensemble kan være. I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fortsetter å føre sjangeren til nye steder.

Maja S. K. Ratkje om Ekkokammer 2.0:
”Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument. Dessuten, stemmeutøvere må forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger. Noe av det jeg prøver å finne ut av med verket Ekkokammer er: Hvorfor er det, for noen, ikke nok å bare stå rett opp og ned synge pent eller flinkt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller deg selv?»

www.trondheimvoices.no

VARIGHET

Ca. 1 time. Forestillingen spilles uten pause

ANSVARLIGE

Lysdesign Ingrid Skanke Høsøien
Lydtekniker Erlend Solli Aune

Forestillingen er støttet av Midt-Norsk Jazzsenter, Norsk kulturråd og Trondheim kommune

Medvirkende

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Sissel Vera Pettersen, Mia Marlen Berg, Heidi Skjerve, Ingrid Lode, Torunn Sævik, Siri Gjære, Kari Eskild Havenstrøm og Anita Kaasbøll

Hva pressen skriver

– Med «Ekkokammer 2.0» benytter Maja S. K. Ratkje ikke bare den fulle bredden til Trondheim Voices. Hun får frem selve essensen.
– En uangripelig oppvisning.
– Terningkast 6
Adresseavisen

Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.