previous next
previous
next
play

Oscar og den rosa damen

av Éric-Emmanuel Schmitt
30.5.15 - 6.6.15 | Studioscenen

PRISER

Ordinær: 200,-
Honnør: 175,-
Barn/Student: 150,-
Grupper over 10: 175,-

MEDVIRKENDE

Ragnhild Sølvberg

En usentimental historie om fødsel, død og det som er i mellom.

10-åringen Oscar er alvorlig syk og vet at han snart skal dø. Det er vanskelig fordi de voksne har angst for døden og trekker seg unna. Alle, med unntak av Beste-Rosa. Hun er annerledes enn andre voksne, og i løpet av noen få dager utforsker de livet i alt sitt mangfold. Det blir en reise full av fantasi, humor og klokskap.

Selvsagt føles det meningsløst når et ungt liv tar slutt nesten før det er begynt, og en slik historie kunne lett blitt bare trist. I stedet er Oscar og den rosa damen en ettertenksom forestilling full av humor og varme. Det handler om hva det vil si å være tro mot seg selv, og om hvordan barnets ærlighet og nettopp mangel på sentimentalitet skaper rom for innhold og mening selv i livets siste dager.

Éric-Emmanuel Schmitt er en av Frankrikes mest leste og oversatte forfattere. Han har også stor suksess som dramatiker, og stykkene hans er blitt spilt i over 50 land. Oscar og den rosa damen er opprinnelig en av fem romaner Schmitt har samlet under tittelen Det usynliges syklus.

Om Oscar sier Éric-Emmanuel Schmitt selv: «Jeg beundrer Oscar for ærligheten og motet hans, for mangelen på sentimentalitet og for energien han utstråler til det siste. Selv når han ikke lenger kan bevege seg, kan han fortsatt tenke. Jeg beundrer ham for at han aldri mister sin sjenerøse natur.»

Oscar og den rosa damen hadde premiere våren 2014 og dette er et gledelig gjensyn med en av fjorårets perler.

VARIGHET

1 time 40 minutter. Spilles uten pause

ANSVARLIGE

Regi Kjersti Haugen
Scenografi Kjersti Haugen
Lysdesign Stein Jørgen Øien
Oversatt av Ragnhild Sølvberg og Kjersti Haugen

Medvirkende
Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.