previous next
previous
next
Video thumbnail
play

Lille Eyolf

av Henrik Ibsen
7.2.15 - 26.3.15 | Gamle Scene

PRISER

Ordinær: 295,-
Honnør: 250,-
Barn/Student: 170,-
Grupper over 10: 250,-

MEDVIRKENDE

Kine Bendixen
Ingrid Bergstrøm
Mads Bones
Kenneth Homstad
Renate Reinsve

Fillip Flaten-Hoff / Erling Johannes Rinnan Green

Hva vil det si å være et fullferdig menneske?

Trøndelag Teater bygger nå videre på en stadig sterkere og bredere Ibsen-tradisjon. Årets forestilling er Lille Eyolf. Dette er et av Ibsens siste skuespill, hvor han går dypt inn i livets store eksistensielle spørsmål.

Alfred Allmers kommer tidligere hjem enn forventet, fra en flere uker lang fjelltur, med glødende visjoner og stor gjennomføringsiver. Dette – og at han har lagt fra seg et større skriveprosjekt – overrasker både hans kone Rita og hans søster Asta. Sønnen Eyolf er mest glad for at pappa er kommet hjem.

Men så skjer det noe som setter det vante familielivet i et nytt perspektiv. Alt det som tidligere har ligget dypt under overflaten kommer sakte, men sikkert, til syne. I møte med døden blir det uunngåelig å være ærlige og åpne. Hvordan takler de det? Kan de fortsette å leve sammen? Er det mulig å fjerne «det som gnager» i huset uten at det oppstår et tomrom?

Til å regissere dette komplekse materialet var Kjersti Haugen et soleklart valg. Blant hennes mange suksesser på Trøndelag Teater finner vi to andre av Ibsens verk, nemlig Et dukkehjem og Gjengangere. Vi kan ikke annet enn å skape forventninger når hun – sammen med Bård Lie Thorbjørnsen (som laget scenografien til Når vi døde våkner) – skal iscenesette dette mystiske familiedramaet.

VARIGHET

Ca. 1 time og 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

ANSVARLIGE

Regi Kjersti Haugen
Scenografi og kostymer Bård Lie Thorbjørnsen
Lysdesign Eivind Myren

Medvirkende
Kine Bendixen
Ingrid Bergstrøm
Mads Bones
Kenneth Homstad
Renate Reinsve

Fillip Flaten-Hoff / Erling Johannes Rinnan Green

Hva pressen skriver

– Piskesnert fra Ibsen på Trøndelag Teater
– Dette kunne godt ha skjedd i våre hjem
– i disse kalde tider kan det være greit med en dask og påminnelse fra Ibsen om at vi må utvide horisonten og bry oss om andre
Guri Hjulstad
Trønder-Avisa

– Trøndelag Teater går djervt til verks
– Og enkelte ting fungerer storslagent
Jon Selås
VG

– Tittelfiguren står sterkt
– i Kjersti Haugens regi på Trøndelag Teater er Eyolf en tydelig gjennomgangsfigur, fra de første sekunder og minutter, til teppefall
– det er flere sterke øyeblikk mellom Homstad og Reinsve i hovedrollene
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Ei symboltung og velspela oppsetting
– Bård Lie Thorbjørnsen er ein særs ambisiøs scenograf, og sjølv med med den avgrensa plassen på Gamle Scene, greier han likevel å skape fantastiske illusjonar
Amund Grimstad
Klassekampen

Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.