previous next
previous
next
play

Olve Løseth

Født 5. januar 1981

Utdannelse ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark 2003-2007, Romerike folkehøgskole

Skuespiller fra Trondheim som fikk sin debut her på Trøndelag Teater som Alf i Jul i Prøysenland i 2008.

Tidligere har han spilt Falck i Teater Ibsens oppsetning av Kjærlighetens komedie og rollen som Marius Folstad i Skottet i Buvika – friluftsteater i Skaun. Har tidligere erfaring fra NRK (Per Sivle), Rogaland Teater, Centralteatret (Knivskarpe polaroider) og Innspæll (DøTid).

I 2010 spilte Olve i musikalen Spring Awakening, hvor han bl.a var understudy i rollen som Melchior. Senere var han å se i Romeo og JulieFuglane og i Dickens’ Et juleeventyr. Etter en periode på Rogaland Teater kom han tilbake til oss som Jegeren i Elfriede Jelineks Prinsessedrama. De siste sesongene har vi sett ham i Bør Børson jr., Peer Gynt, Adrian Posepilt, Puppan te pappa og Nøtteknekkeren – som han også var medansvarlig for manus på.

De siste par sesongene har Olve medvirket i Armod og edelt sinnVår!, Karlsson på taket og i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical – som han også har vært med å skrevet manus på. I vår gestaltet han Prins Johan i musikalkomedien Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen som han sammen med Mads Bones skrev manuset til. I høst venter en rolle i en ny komedie – Michael Frayns Panikk i kulissene i tillegg til at han medvirker i Vildanden.

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.