previous next
previous
next
play

Jan Frostad

Født 2. juli 1950

Utdanning ved Statens Teaterskole

Kom fra Den Nationale Scene til Trøndelag Teater i 1990. Han har siden den gang vært med i over 60 teaterproduksjoner, som dekker et bredt spekter når det gjelder rolletolkninger. Han “debuterte” på trønderscenen med Shakespeare, og har siden vært innom Ibsen, Holberg, Tsjekov og flere av klassikerne.

Det er kanskje i samtidsdramatikken vi husker ham best: I Taboris Mein Kampf og Goldbergvariasjoner, Klaus Manns MephistoTiden og rommet av Botho Strauss, Knivskarpe polaroider av Mark Ravenhill og i Geita – eller hvem er Sylvia? av Edward Albee. Andre stykker vi kan nevne er Kong LearEquusTolvskillingsoperaen, Washingtin og Det tredje stadiet – de to siste stykkene var en del av Trondheim Open.

I de siste sesongene har vi sett Jan i Bedrag, Nøtteknekkeren, Besøk av gammel dame, Når vi døde våkner, Konfirmasjonen, Kongen dør, Armod og edelt sinn og i Harold Pinters Vaktmesteren. Han har også gjestet Teatret Vårt i deres oppsetning av Gjengangere.

Før jul var Jan å se i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical – og i vår ventet en ny rolle i en musikalkomedie, Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen.

Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.